fbpx

Polityka prywatności

Polityka prywatności strony www.stajnbart.pl

Pomimo, iż art. 2 ust. 2 lit. c Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych wyłącza strony prowadzone przez osobę fizyczną w ramach czynności o czysto osobistym lub domowym charakterze, to jednak uznałem, że dobrym zwyczajem będzie poinformować osoby odwiedzające niniejszą stronę internetową czy, i w jaki sposób, przetwarzam ich dane osobowe. Właśnie dlatego powstała poniższa Polityka Prywatności.

Zasady polityki prywatności, które są określone poniżej dotyczą tylko niniejszej strony, nie dotyczą zaś witryn, do których można przechodzić ze strony www.stajnbart.pl.

Korzystając ze strony www.stajnbart.pl akceptujecie Państwo zasady polityki prywatności, które prezentuję poniżej.

Kim jestem

Adres mojej strony internetowej to: http://www.stajnbart.pl. Stroną zarządzam osobiście i jako jedyny pełnię w niej rolę administratora.  Zastrzegam sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności w dowolnym czasie. Aktualizacje polityki prywatności będą publikowane na niniejszej stronie internetowej.

Jakie dane osobiste zbieram i dlaczego je zbieram

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Formularze kontaktowe

Strona umożliwia skontaktowanie się ze mną poprzez wypełnienie przygotowanego formularza kontaktowego. Transmisja odbywa się za pośrednictwem szyfrowanego protokołu https a sama treść wiadomości szyfrowana jest za pomocą osobistego klucza publicznego. W związku z powyższym zminimalizowane zostało ryzyko wglądu w treść wiadomości przez nieuprawnione osoby lub podmioty trzecie.

Zakładka kontakt przekieruje państwa na stronę formularza kontaktowego: https://flowcrypt.com/me/dstajnbart, gdzie prócz treści wiadomości zostaniecie państwo poproszeni o podanie danych osobowych w zakresie: adresu mailowego. Formularz ten działa w oparciu o poniższą politykę prywatności serwisu FlowCrypt (polityka w języku angielskim)

Wypełnienie formularza kontaktowego wymaga podania danych osobowych, które są używane przeze mnie do kontaktu z osobą przesyłającą formularz w celu odpowiedzi na zapytanie lub prośbę o informację na temat mojej działalności. Dane te przechowywane są bezterminowo do czasu wycofania zgody lub wyrażenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Podczas Twojej wizyty na mojej stronie internetowej, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w moim serwisie internetowym oraz zbierania danych demograficznych.


Google Analytics i Jetpack Statistics

Serwis gromadzi anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisie np. określenie popularności poszczególnych części serwisów. Oprócz własnych statystyk korzystam z usług „Google Analytics” i „Jetpack Statistics”- zbierającej anonimowe informacje o odwiedzanych stronach naszych serwisów. Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności „Google Analytics”, i „Jetpack Statistics” w tym informacja jak można zablokować zbieranie danych znajdują się na stronie: Bezpieczeństwo i prywatność w Google Analytics oraz Centrum Prywatności Jetpack (strona w języku angielskim).


Funkcje „Podziel się, udostępnij…”

Funkcje „Podziel się, udostępnij…” umożliwiają przesyłanie informacji o mojej stronie do serwisów społecznościowych Facebook, Google+ i Twitter. Działają ona w oparciu o usługi udostępnione przez administratorów tych serwisów. Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności tych usługi znajdują się na stronach:
Polityka prywatności serwisu Facebook
Polityka prywatności serwisu Google+
Polityka prywatności serwisu Twitter

Z kim dzielimy się danymi

W przypadku kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia zasad korzystania z mojego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, mogę udostępnić Twoje dane organom ścigania oraz wymiaru sprawiedliwości.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jestem w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na mojej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Jako administrator strony również mogę przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w moim posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przeze mnie całości twoich danych osobistych w moim posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jestem zobligowany zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Na stronie internetowej zamieszczam również  zdjęcia wykonane przy okazji swojego udziału w publicznych wydarzeniach. Mógł na nich zostać utrwalony Twój wizerunek. Dlatego też możesz zażądać jego anonimizacji. Nie możesz zaś żądać usunięcia zdjęcia gdyż jest ono moją własnością lub, jeżeli wskazano innego autora, posiadam odpowiednią zgodę na jego wykorzystanie. 

Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu. Poniżej wyciąg z polityki prywatności serwisu Akismet (na dzień powstania tej polityki) – tekst w języku angielskim.

Obrazki umieszczone na tej witrynie, w tym te zawierające wizerunek osób trzecich przesyłane są automatycznie przez wtyczkę Smush do serwerów zewnętrznych w celu optymalizacji. Stosowne oświadczenie autorów wtyczki również znajdziesz poniżej.

Akismet

We collect information about visitors who comment on Sites that use our Akismet anti-spam service. The information we collect depends on how the User sets up Akismet for the Site, but typically includes the commenter’s IP address, user agent, referrer, and Site URL (along with other information directly provided by the commenter such as their name, username, email address, and the comment itself).

Smush

Uwaga: Smush nie wchodzi w interakcje z użytkownikami końcowymi na Twojej stronie internetowej. Jedyną opcją dostępu Smusha jest subskrypcja newslettera możliwa tylko dla administratorów witryny. Jeśli chcieliby Państwo poinformować o tym użytkowników w polityce prywatności, mogą Państwo skorzystać z poniższych informacji.

Smush wysyła obrazy do serwerów WPMU DEV, aby zoptymalizować je do wykorzystania w Internecie. Obejmuje to przekazywanie danych EXIF. Dane EXIF zostaną albo usunięte, albo zwrócone w takiej postaci, w jakiej są. Nie jest on przechowywany na serwerach WPMU DEV.

Smush używa Stackpath Content Delivery Network (CDN). Stackpath może przechowywać logi witryny o użytkownikach, włączając w to adresy IP, UA, referrer, lokalizacja i ISP tychże użytkowników przez 7 dni. Pliki i obrazy serwowane przez CDN mogą być przechowywane i serwowane z krajów innych niż twój. Polityka prywatności Stackpath znajduje się tutaj.

Smush używa usługi poczty elektronicznej innych firm (Drip) do wysyłania wiadomości e-mail z informacjami do administratora strony. Adres e-mail administratora jest wysyłany do Drip, a serwis ustawia plik cookie. Tylko informacje administratora gromadzone przez tę usługę.

Moje dane kontaktowe

Administratorem danych osobowych jest Dominik Cyryl Stajnbart. Kontakt ze mną możliwy jest za pomocą  niniejszego formularza kontaktowego.

Informacje dodatkowe

Gdybyście Państwo, z jakiejkolwiek przyczyny chcieli, bym zaprzestał przetwarzania Państwa danych osobowych, swoją wolę, bez bezpośredniego kontaktu ze mną, możecie wyrazić poprzez poinformowanie mnie o tym fakcie mailowo za pomocą  niniejszego formularza kontaktowego

Summary
Photo ofDominik Cyryl Stajnbart
Name
Dominik Cyryl Stajnbart
Website
Job Title
Wiceprzewodniczący Rady Powiatowej
Company
Sojusz Lewicy Demokratycznej
Address
Mickiewicza 55a/33,
Toruń, kujawsko-pomorskie, 87-100